A1 Bedrijvenpark Deventer, met zichtlocaties direct aan de A1, biedt ondernemers alle kansen om groot, groter en groots te ondernemen. Zo zijn er per direct kavels te koop van 0,5 tot 15 hectare of meer.

Interessante ligging

Naast de goede aansluiting op verschillende Europese transportroutes en een binnenhaven aan de IJssel biedt de regio voldoende arbeidspotentieel.

Onder meer de strategische ligging, de flexibele verkaveling, het beschikbare arbeidspotentieel in de regio en natuurlijk de Hanzestad Deventer maken het bedrijvenpark een geschikte vestigingslocatie.

Dit biedt kansen voor  mkb-ondernemers met grootse ondernemersplannen, maar natuurlijk ook voor bedrijven in de logistiek of maakindustrie die juist ruimte nodig hebben.

Duurzame investering

Vestiging op A1 Bedrijvenpark Deventer is een duurzame investering. Naast de strategische ligging aan de A1 zorgen onder meer de veerkrachtige arbeidsmarkt met voldoende arbeidspotentieel, het actieve parkmanagement, de betrokken ondernemers(verenigingen) en de duurzame energievoorziening ervoor dat vestiging op dit bedrijvenpark een toekomstbestendige en waardevaste investering is.

Groot, groter, groots ondernemen

De afgelopen periode tekenden meerdere bedrijven voor vestiging op het bedrijvenpark. Vijf ondernemers vertellen over hun toekomstplannen op het bedrijventerrein:

1. Duurzaamheid centraal

Metos, specialist in professionele keukens, is één van de toekomstige bedrijven op het bedrijvenpark. Het bedrijf voegt twee bestaande vestigingen in Amsterdam en Ruurlo samen op deze nieuwe locatie. Vanuit de hoofdvestiging in Deventer werken straks 110 medewerkers.

Duurzaamheid is belangrijk bij de ontwikkeling van het nieuwe bedrijfspand. Er wordt onder meer gebruikgemaakt van duurzame materialen en energie, zoals een lucht-water-warmtepomp in combinatie met vloerverwarming en koeling in de bedrijfshal.

Daarnaast wordt het voedselafval uit het restaurant met behulp van eigen apparatuur op locatie gerecycled tot compost.

2. Kansen voor MKB-bedrijven

Daarnaast bouwt Gero uit Wilp twee bedrijfsverzamelgebouwen op het bedrijvenpark en vestigt zich eveneens op deze locatie. De ruimten zijn onder meer geschikt voor zzp’ers en mkb’ers in de bouwnijverheid en de installatietechniek.

Het biedt deze ondernemers de kans om vanuit het bedrijvenpark hun regio uit te kunnen bouwen en marktkansen te kunnen benutten. Na de zomer kunnen de eerste bedrijven hun nieuwe bedrijfslocatie in gebruik nemen.

3. Oplaadpunt voor truckers

De ontwikkeling van Truckpoint Nederland is in volle gang.  A1 Truckpoint Deventer biedt een compleet pakket aan voorzieningen voor vrachtwagenchauffeurs en hun trucks. Zo komen er onder meer honderd bewaakte parkeerplaatsen en goede sanitaire voorzieningen voor de truckers.

Ook zal er in de monumentale boerderij de Olthof een horecagelegenheid komen. Na een stop kunnen de truckers weer opgeladen op weg, want het concept omvat ook een tankstation. Deze vestiging van Truckpoint Nederland is vanaf het voorjaar van 2017 grotendeels in bedrijf.

4. Congresmogelijkheden

Van der Valk Exclusief vestigt zich met een viersterrenplushotel met congrescentrum op een zichtlocatie. De bouw van het hotel start na de zomer. Duurzaamheid staat centraal in het nieuwste hotel van Van der Valk Exclusief.

5. Hergebruik van bedrijfspanden

Netters Infra, aannemersbedrijf voor grondverzet, weg- en waterbouw, heeft zich in 2015 gevestigd op het bedrijvenpark. Het nieuwe pand van Netters is een voormalig bedrijfsgebouw dat grotendeels is gedemonteerd.

Het hergebruik van een bedrijfspand sluit eveneens goed aan bij de duurzaamheiddoelstellingen van het bedrijf en het bedrijvenpark in het geheel.

Meer weten?

Bent u op zoek naar een nieuwe vestigingslocatie voor uw bedrijf? Kijk voor meer informatie op a1bedrijvenparkdeventer.nl of neem contact op met de accountmanagers:
Theo van Raaij via  06-51696023 of tbfg.van.raaij@deventer.nl
Jack Windt via 06-51905428 of j.windt@deventer.nl.