Frank Klukhuhn

Directeur Mercuur Bouw

“Wij zijn net gevestigd op het industrieterrein Baanstee-Noord in Purmerend. Daar hebben wij heel bewust voor gekozen. Wij waren al een tijd op zoek naar een groter bedrijfspand en buitenterrein, omdat wij ruimte nodig hadden in verband met de groei van onze onderneming.

Als Volendams bedrijf waren wij in de gemeente Edam-Volendam gevestigd. Ons werkgebied is regio Waterland en Amsterdam. Wij zijn op zoek gegaan naar een perceel en kwamen al snel terecht in Purmerend. Wij zijn daar met open armen ontvangen. Er is veel aan gedaan om ons thuis te laten voelen.

Diverse leveranciers van ons waren ook al in Purmerend gevestigd. Tevens zijn er niet zoveel bouwbedrijven in Purmerend, dat biedt kansen voor ons. De Baanstee-Noord is goed te bereiken, 2 minuten van de A7, via de verdubbelde N244. Dit alles maakte de verhuizing  een logische stap voor ons.

Baanstee-Noord is een hoogwaardig industrieterrein met een goede uitstraling. Het ziet er fris uit en voldoet aan de wensen van de huidige tijd. Zo is er bijvoorbeeld een glasvezelnetwerk aanwezig. Op dit moment komen er verschillende bedrijven bij op het bedrijventerrein.

Dat is een goede ontwikkeling, want met elkaar wordt het een leefbare omgeving. De bedrijven die zich hier vestigen zijn heel divers. Van groothandel tot autopoetsbedrijf, van bouwbedrijf tot geluidstudio. Dat spreekt aan en zorgt ervoor dat wij elkaar als ondernemers kunnen versterken.”

Rob Visser

Directeur Heron Auto B.V., onderdeel van de Stern Groep

“Heron Auto heeft meerdere vestigingen in Noord-Holland waaronder in Purmerend. Het is een lang gekoesterde droom om deze prachtige automerken in een mooie omgeving neer te zetten, waar ze beter tot hun recht komen.

Audi, Volkswagen en ŠKODA stellen hoge eisen aan de omgeving waar bezoekers de verschillende modellen komen bezichtigen en zich laten informeren. De merken zijn overal herkenbaar, maar het ontwerp wordt aangepast aan de omgeving. Het bedrijventerrein Baanstee-Noord in Purmerend voldoet aan deze criteria.

Met een totale vloeroppervlakte van 5.000 vierkante meter kunnen we onze klanten alles op mobiliteitsgebied bieden. De nieuwbouw voldoet aan de laatste huisstijleisen die de importeur voorschrijft. Daarnaast is het  bedrijventerrein uitstekend bereikbaar. Het terrein ligt direct aan de N244, vlakbij afslag 6 van de rijksweg A7.

Dit betekent dat we voor onze klanten en medewerkers door de vierbaansweg ook makkelijk en snel bereikbaar zijn. Met een ligging op nog geen kwartier rijden vanaf Amsterdam en een half uur vanaf luchthaven Schiphol is het een uitstekende vestiging locatie.

We zijn zeer tevreden over de begeleiding die we hebben gehad vanuit de gemeente om dit nieuwbouwproject op te starten. Begin 2017 wordt de eerste paal geslagen. De bouw duurt naar verwachting tien maanden”.

Willem-Jan Strijbosch

Directeur Foodservice van Sligro Food Group

“Purmerend stond al lang op ons lijstje als potentiele vestigingslocatie voor onze groothandel. Uit onze vestigingsanalyse blijkt dat er in dit gebied en de regio eromheen veel horeca- en MKB-bedrijven zitten. Voor ons was dat een duidelijke reden om een eigen Sligro-vestiging hier te openen.

De overname van De Kweker begin dit jaar heeft het proces versneld. Daardoor hebben wij een goede basis om te starten en ook al klandizie. De Kweker was al bezig met gesprekken over een herhuisvesting op de Baanstee-Noord. Dat kwam voor ons goed uit.

De centrale ligging van het terrein is ook erg gunstig voor ons. In het pand waar wij nu nog zitten is de huisvesting te krap. Met de verhuizing naar het nieuwe bedrijventerrein kopen we in feite ruimte voor groei in omzet en in de personele bezetting.

Onderdeel van ons beleid is dat wij lokale mensen inzetten, die de regio goed kennen. De eerste etage van het nieuwe pand op het bedrijventerrein is inmiddels een feit . Het wordt de vijftigste zelfbedieningsgroothandel van Sligro. Deze vestiging krijgt 6.500 vierkante meter vloeroppervlak op de begane grond en 3.200 vierkante meter op de eerste verdieping met een volledig assortiment van zo’n 45.000 artikelen.

Er heerst in deze regio een mentaliteit van ‘Niet praten, maar doen’. Daarnaast zijn de mensen enthousiast en is er een sterke drive om het nieuwe bedrijventerrein op de Baanstee-Noord tot een succes te maken. Dat geeft ons als ondernemers een goed gevoel.”