Ik praat het liefst rechtstreeks met mensen. Dat geldt ook voor de gemeenten waar ik met mijn bedrijf ben gevestigd”, vertelt Cornelisse. “Wat dat betreft val ik ook in Capelle aan den IJssel met mijn neus in de boter. De lijnen zijn kort en wij hebben een behulpzame partner; een stichting die de ondernemers een stem geeft. Wij betalen mee en beslissen over belangrijke zaken in samenspraak met de gemeente.”

Faciliteiten

De beveiliging op het terrein is onlangs sterk verbeterd door middel van cameratoezicht. Dat is erg belangrijk voor een bedrijf als Kamera Express. Ook het parkeren is goed geregeld. “Als bedrijf voelden we ons welkom. Alles is soepel geregeld. Wij hebben tekeningen aangeleverd, die zijn één op één overgenomen en gerealiseerd. Onze verkoopstrategie is multichannel: verkoop in de winkel en online. Logistiek gezien konden wij ons niet midden in het winkelcentrum vestigen. De gemeente heeft binnen de regelgeving een speciale vergunning voor ons geregeld door een perfecte locatie toch vrij te geven voor onze winkel.”

Regio voor ondernemen

Ondernemen is in de visie van Cornelisse ook niet teveel verstrikt raken in de bureaucreatie. “Soms is het lastig om te ondernemen, dan gaat alles stroperig en is de bestuurslaag slecht bereikbaar. Dat is in Capelle aan den IJssel anders. De lijnen zijn kort en alles is gericht op resultaat. Input lijdt tot actie en met een actieve BIZ kun je goed met elkaar samenwerken en heb je ook direct contact met de gemeente.”