Vooral infrastuctuur en bereikbaarheid, een aantrekkelijke omgeving en uiteraard het pand zelf zijn de voornaamste zaken waar Suwerink op lette. De keuze voor het pand werd gemaakt na meerdere locaties te hebben bekeken. “Waarderpolder ligt gunstig aan de rand van de stad en op korte afstand van Amsterdam”, legt hij uit. “We hebben voldoende parkeergelegenheid voor de vele vrachtwagens en andere voertuigen waarmee onze klanten spullen komen halen. Bovendien past de indeling van het pand zelf goed bij onze activiteiten.” Hij wijst ook op de sterk verbeterde aanblik van het geheel. Het terrein heeft er een tijd slecht bij gelegen, maar is door inspanning van de gemeente de afgelopen jaren met stappen vooruit gegaan.

Vlotte start

De huisvestingscoach fungeerde vooral als een schakel richting de gemeente waar Suwerink het pand van kocht. Dat geeft andere communicatielijnen dan met een particulier, stelt hij. “Simon Lodder (de huisvestingscoach) heeft mij goed naar de juiste personen geloodst. Vragen die hij zelf niet direct kon beantwoorden heeft hij bij de juiste ambtenaar neergelegd die er vervolgens voor zorgde dat het antwoord weer bij mij kwam.” Dat Suwerink één aanspreekpunt had, zorgde ervoor dat de nodige informatie vlot bij elkaar kwam en hij zijn keuze kon maken. “Daardoor hebben wij de beslissing tot koop snel kunnen nemen.”
Hoewel verdere ondersteuning mogelijk is na de verhuizing verwacht Suwerink die na de vlotte start niet meer nodig te hebben. Wel is hij benieuwd naar de verdere ontwikkeling van het bedrijventerrein, ook op sociaal vlak. “Er worden regelmatig interessante meetings en borrels georganiseerd. Hoewel eerst een gebied met een slechte naam, Waarderpolder is een plek met potentie geworden.”

Haarlem Waarderpolder
Waarderpolder Haarlem. Een prettig ondernemersgebied.