Peter Lenferink

Peter Lenferink
Mede eigenaar van Manter Weighing and Packaging Equipment

Leefbaarheid van de stad is een zachte factor, terwijl infrastructuur en grondprijs harde factoren zijn. Alles bij elkaar zorgt dat voor een aantrekkelijk of minder aantrekkelijk vestigingsklimaat. Peter Lenferink is mede eigenaar van Manter Weighing and Packaging Equipment. Hij vertelt waarom het vestigingsklimaat voor bedrijven in Emmen optimaal is.  

Technisch medewerkers

“Voor ons was Emmen als vestiging voor ons bedrijf geen bewuste keuze, we komen hier vandaan en startten het bedrijf eenentwintig jaar geleden. We zijn hier gebleven omdat Emmen alles biedt wat we nodig hebben voor een gezonde bedrijfsvoering en –groei.”

Op de vestiging in Emmen werken vijfenzestig medewerkers met de benodigde technische kennis. “Als onderneming zijn we gebaat bij een stabiele personeelsbezetting met zo min mogelijk verloop. Ons personeel moet ook loyaal en gemotiveerd zijn en dergelijke mensen vinden we hier voldoende.

Dat alleen al maakt deze streek belangrijk voor de bedrijfsvoering.” Hij stelt verder: “De jeugd trekt hier wellicht wat sneller weg, maar als je als bedrijf wat te bieden hebt, zijn ze zeker te vinden. Wij hebben geen moeite om gemotiveerde medewerkers met technische kennis te vinden.”

Goede bereikbaarheid

 De infrastructuur in en rond Emmen is tegenwoordig prima, aldus Lenferink. “Vroeger stopte de snelweg bij Hoogeveen, maar tegenwoordig zijn er goede verbindingen naar zowel Oost, West en Duitsland. Er zijn hier geen files, dus onze medewerkers hebben een voorspelbare reistijd.

Grondprijs is harde factor

Zoals eerder gesteld is de grondprijs een harde factor voor een prettig vestigingsklimaat. Daar heeft Lenferink wel ervaring mee. “We hebben onlangs een derde productiehal laten bouwen en omdat de grond hier een stuk goedkoper is dan in de Randstad, is deze lekker ruim van opzet geworden. Zo groeien we gestaag door.”

Vestigingsklimaat

Lenferink stelt dat hoewel er nooit bewust voor Emmen gekozen is, deze gemeente toch een prima vestigingsklimaat heeft om een onderneming te starten en verder uit te bouwen. “Wij willen hier in ieder geval nooit meer weg.”