Wonderfeel: Buitenfestival met klassieke muziek

22, 23 & 24 juli

Wonderfeel is een 3daags buitenfestival voor klassieke muziek dat i.s.m. Natuurmonumenten wordt georganiseerd. Op het 25 hectare natuurgebied in ‘s-Graveland liggen de zes podia een mini-wandeling van elkaar verspreid. Ze bieden met 250 musici en 100 concerten voor elk wat wils: van Mozart tot Steve Reich, van Rameau tot Pärt met lijntjes naar jazz, wereld- en popmuziek. Je luistert ontspannen op bankjes, in zitzakken onder de bomen of op een kleed in het gras naar musici van wereldklasse, jonge honden en oude rotten. Uitvoerenden zijn o.a. Cappella Amsterdam, Remy van Kesteren, Quatuor Zaïde, Musica Temprana, Spark, New Cool Collective, Fuse en Abdel Rahman El Bacha. Daarnaast is er het eigen Wonderfeel Festival Orchestra met o.a. Mendelssohn’s Eerste Pianoconcert met de jonge Aidan Mikdad en het Vioolconcert met soliste Rosanne Philippens. Naast muziek staan er films, lezingen en knutselen voor kinderen op het programma. Rollende keukens zorgen voor lekker eten en drinken.

Programma en kaartverkoop: www.wonderfeel.nl
Locatie: Schaep en Burgh, ’s-Graveland


Solar Weekend

4 t/m 7 augustus

Een camping als festival op zich, creatieven die meebouwen aan het festival, muziek uit tal van genres, intieme feestjes, kunst, theater en creatieve spellen en verrassingen die je om de oren vliegen. Solar Weekend is het creatiefste festival van Europa en dat al twaalf jaar lang. Met Fedde le Grand, De Jeugd van Tegenwoordig, Broederliefde & SBMG, DJ Rush, The Jillionaire & The Partysquad, Miss Kittin b2b Djedjotronic, Scooter, Joris Voorn en tientallen andere artiesten uit tal van genres is het genieten, maar waar het bij Solar Weekend écht om draait is de creativiteit. Vier dagen lang ontstaat er in Roermond een kleurrijke vakantie die zijn weerga niet kent. Het creatiefste festival van Europa wordt volledig opgebouwd door ruim achthonderd creatieven en kunstenaars. Solar begeleidt ze. Handgemaakte bouwwerken, kunst, theater en komische spellen. Op Solar Weekend overvallen verrassingen je vier dagen lang, de aan het water gelegen camping is een unieke vakantiebestemming. Kortom, Solar Weekend moet je een keer meegemaakt hebben. Dit jaar vindt het festival plaats van 4 tot en met 7 augustus aan De Maasplassen in Roermond.

Programma en kaartverkoop: www.solarweekend.com
Locatie: Maasplassen, Roermond


Voltt Loves Summer Festival

27 augustus

Adam Beyer, Ben Klock, DVS1 en Maceo Plex op de 11e editie van technofestival VOLTT Loves Summer in Amsterdam.

Zaterdag 27 augustus vindt op de NDSM-werf in Amsterdam de elfde editie van VOLTT Loves Summer plaats. Het festival dat in 2006 begon is uitgegroeid tot één van de toonaangevende feesten van Amsterdam en ver daarbuiten. Op VOLTT Loves Summer vind je een spannende line-up van nationale en internationale artiesten: de door Bart Skils himself samengestelde line-up zal zelfs de meest verfijnde techno liefhebber weten te verrassen en staat nu al garant voor een topdag in Amsterdam.

Op vijf verschillende podia, zowel open air als in tenten, zal de dag perfect worden opgebouwd van dub naar house, deephouse en opzwepende techno. Op de line-up schitteren topartiesten uit maar liefst tien verschillende landen. Het is duidelijk: voor de elfde editie is uitgepakt qua namen met artiesten als Adam Beyer, Maceo Plex, Job Jobse, DVS1 en Ben Klock. Maar ook cutting edge namen als Monolake, Matias Aguayo en Palmbomen II zullen laten horen waarom VOLTT een zeer welkome afwisseling is in het hedendaagse aanbod van festivals, waar het regelmatig lastig is om nog verschillen te ontdekken.

Programma en kaartverkoop: www.voltt.com
Locatie: NDSM-werf, Amsterdam


Cultura Nova Zomerfestival Heerlen

26 augustus t/m 4 september

La Fura dels Baus (Barcelona) opent op 26 augustus het 26ste festival Cultura Nova met de spectaculaire openluchtvoorstelling ‘Aphrodite en het oordeel van Paris’ (NL première). Daarna is Cultura Nova t/m 4 september tien dagen lang - en meer dan 120 activiteiten - hét zomerfestival in Heerlen en omgeving. Met internationaal programma vol theater, muziek, film en beeldende kunst. Naast gerenommeerde, internationale gezelschappen zoals Cirque Éloize (Canada) en Cirkus Cirkör (Zweden), krijgen ook jonge makers de kans zich te presenteren. Toneelgroep Maastricht gaat in première met ‘Eyes Wide Shut’ en het Belgische Laika presenteert ‘Piknik Horrifik’, geïnspireerd op ‘De Tuin der Lusten’ van Jehronimus Bosch. Er is een uitgebreid programma voor kinderen met o.a. de betoverend mooie familievoorstelling ‘Clouds’ van het Spaanse dansgezelschap Aracaladanza. Hoge Fronten/Lieke Benders presenteert de familievoorstelling ‘niet vergeten’, een samenwerking met schrijfster Joke van Leeuwen. Verder een sfeervol festivalplein met spiegeltent, waarin men heerlijk kan eten en elke avond verrassende bands optreden.

Programma en kaartverkoop: www.culturanova.nl
Locatie: Heerlen


Social Garden

16 juli

Op zaterdag 16 juli vindt de tweede editie van The Social Garden plaats: een intiem festival in de Amsterdamse achtertuin Riekerhaven met jonge Amsterdamse ondernemingen als gastheren (en vrouwen). Ontstaan als een samenwerking tussen Super Social, de bekende donderdagavond van the Chicago Social Club, en de Waterkant, wie dit jaar vergezeld worden door Disco Dolly, kledingwinkel Baskèts en PUMA als podium hosts. Verwacht daarnaast horeca, een market en nog veel meer door Amsterdams finest.

Programma en kaartverkoop: www.socialgarden.nl
Locatie: Riekerhaven, Amsterdam