Het resultaat is de DS BAGTAG, een elektronisch bagagelabel dat wachtrijen moet verkorten zonder in te grijpen in de bestaande luchthaven infrastructuur.

Harkes speelde sinds 2002 al met de gedachte voor een bagagelabel met een display. De stand van de techniek destijds en economische ontwikkelingen enkele jaren later zorgden voor uitstel, maar dat heeft achteraf ook voordelen gegeven, stelt Harkes. “De kosten van techniek zijn enorm afgenomen en er is een grote acceptatie voor digitale producten. Ik zocht naar een oplossing die het reizen met bagage comfortabeler, sneller en veiliger kon maken met een zo min mogelijke impact op het bestaande infrastructuur. De brede acceptatie van smartphones is daar een cruciaal onderdeel van. Door connectie met de smartphones kunnen de labels eenvoudig geüpdatet worden.”

Integratie met backoffice

De labels moeten intensief gebruikt kunnen worden en er tevens aantrekkelijk uitzien. Dat stelde eisen aan de vormgeving, waarvoor Harkes een ontwerpbureau inschakelde. “Het luistert erg nauw hoe je de elektronica in de behuizing verwerkt. Het apparaat moet in alle gevallen leesbaar blijven.” Buiten het fysieke is vooral de integratie met de bestaande backoffices van vliegmaatschappijen een uitdaging. Hiervoor is een cloud-gebaseerd platform ontwikkeld, waarnaar alle reisdocumenten gepusht kunnen worden. De reiziger krijgt op zijn beurt toegang tot het geheel via de specifieke DS Flightbook app. Veel aandacht gaat uit naar (online) veiligheid. “We hebben het end-to-end proces volledig veilig gemaakt. Daar reageren vliegmaatschappijen erg positief op”, aldus Harkes.

Zoals gebruikelijk zullen de barcodes op de tags gescand worden op luchthavens. Daarnaast is er tevens RFID-techniek ingebouwd om contactloze scanning mogelijk te maken. Harkes: “Slechts een handvol vliegvelden is daar momenteel voor ingericht, maar dat zal gauw meer worden. Dan verloopt het proces nog sneller.” Digitalisering van labels zorgt er bovendien voor dat koffers minder gauw zoekraken. Harkes: “Door het laden en lossen – soms meerdere malen bij transfers – zijn bestaande labels al gauw minder goed leesbaar waardoor bagage snel zoek raakt. De DS BAGTAG voorkomt dat.”