Moodle

Moodle is een open source elektronische leerplatform voor studenten en docenten. Deze pedagogische omgeving is een gepersonaliseerde, veilige en geïntegreerde leeromgeving waarbij vele toepassingen mogelijk zijn. Op het platform vind je aanvulling op klassiek lesmateriaal tot online cursussen wereldwijd.

Socrative

De gratis app van Socrative draagt op vele manieren bij aan de kwaliteit aan het lesgeven. Studenten dienen zich aan te melden bij het digitaal klaslokaal en om te controleren of er echt is opgelet, kan er na een college getest worden of ze hebben opgelet. Een digitale quiz laat de docent zien wat de studenten hebben opgestoken en de leerlingen zien de belangrijkste punten vraagsgewijs nog langskomen. Vele docenten zien een positieve reactie op deze we applicatie. Er wordt bijvoorbeeld een competitie gestart waarbij direct duidelijk is wie de hoogst scorende student is.

LearnersTV

Een omvangrijke website waar duizenden video’s, lezingen, online toetsen en ander lesmateriaal gratis te downloaden is. Van biologie tot aan tandheelkunde zijn er testen, presentaties en publicaties te vinden. Gerenommeerde universiteiten van over de hele wereld geven door middel van audio of video inzicht in hun lezingen en lessen. Voor elke docent een makkelijke tool om de lessen aan te vullen of diepgang aan te geven.

Memrise

Memrise is gebaseerd op 3 eenvoudige ingrediënten. Wetenschap, plezier en community. Memrise heeft de wetenschap in huis om te helpen bij snel en moeiteloos leren. Door levendige visuals worden studenten op een leuke manier geholpen met het ontwikkelen van taalvaardigheden. Door de brein continu te prikkelen, herinnert de student de leerstof beter en langer.

Grovo

Deze tool is vooral bruikbaar voor docenten. Vooral om bij te blijven op het vlak van alle digitale ontwikkelingen is deze applicatie zeer geschikt voor alle docenten. Het is niet direct inzetbaar tijdens de lessen maar een groot deel van de ontwikkelingen van deze website kunnen van meerwaarde zijn voor de lessen. Grovo is een leerwebsite voor docenten die niet achter willen blijven. Het is een leerschool voor bestaande onderwijs tools, maar ook zeker innovatieve ontwikkelingen.