“Ik ben opgegroeid in Geleen in Limburg. Mijn jeugd bestond voor een groot deel uit sport en dus was ik veel buiten, een heel leuke tijd in mijn leven. Naast dat mijn familie en vrienden altijd dichtbij waren was de rust daar ook altijd wel prettig. En nog steeds. De hele omgeving in Limburg straalt rust uit. En het is er mooi; er zijn weinig plekken in Nederland met zulke natuur. Al sta ik er eigenlijk niet zo vaak bij stil omdat ik het gewend ben. Ik zie wel vaak dat mensen er na een studie in de Randstad toch weer naar terugkeren. Of juist dat ze er graag blijven hangen.

Toch ging ik er op mijn achttiende weg. Vanwege het hockeyen, maar ook omdat ik een studie fysiotherapie ging doen. Eindhoven werd mijn nieuwe woonplaats. Ik woonde er samen met een huisgenootje en heb er twee ontzettend leuke jaren beleefd. De stad op zich was voor mij best groot aangezien ik het rustige Limburg gewend was. Ik vond het vooral leuk dat er altijd iets te doen was. Er ging altijd wel iemand met me mee naar het terras, als dat een keer kon. Gezelligheid. Ook de mensen zijn er anders, vind ik. Brabanders zijn wat uitbundiger waar Limburgers aanvankelijk misschien iets meer gesloten zijn.”

Een stad hoeft van mij niet groot te zijn

Bourgondisch
“Inmiddels ben ik een echte Bosschenaar. Ik speel namelijk al elf jaar voor Den Bosch en dat is redelijk uniek in de sportwereld. Wonen doe ik er nu ook al weer ongeveer negen jaar. Na een poosje te hebben samengewoond in het begin, heb ik kort geleden mijn eerste huis gekocht. Ik zie mezelf hier dan ook niet snel meer vertrekken. Ik ben echt op mijn plek hier en heb er mijn leven opgebouwd. Den Bosch spreekt me aan omdat het er bourgondisch en gezellig is. Een stad moet voor mij ook niet te groot zijn. Het is juist fijn als alles dichtbij is en ik me geen toerist voel in mijn eigen woonplaats. Het centrum is ook erg mooi. Ik ken hier veel mensen en in restaurantjes vinden ze het vaak heel leuk dat ik er kom eten. ”

Kansen
“Dat ik altijd buiten de Randstad heb gewoond is misschien toevallig, omdat ik nu eenmaal bepaalde keuzes heb gemaakt in de sport. Maar het zuiden van het land past ook zeker wel bij me. Ik denk dat ik het er fi jner vind omdat hier nog niet alles is volgebouwd. En in vergelijking met vriendinnnen in de Randstad heb ik voor hetzelfde geld een appartement dat twee keer zo groot is. Toch kan ik me ook voorstellen dat mensen graag in de Randstad zitten. Bijvoorbeeld omdat daar veel werkgelegenheid is. Tegelijkertijd denk ik dat juist erbuiten nog veel kansen liggen om te wonen en werken.