“We combineren moeiteloos het beste van twee werelden”, schetst burgemeester Peter van der Velden.

Breda is een inspirerende stad om te wonen,werken en recreëren.Van- uit de historische binnenstad sta je in tien minuten in het natuurschoon van de buitengebieden. Naast erfgoed als het Begijnhof liggen dorpskernen als het Ginneken als pareltjes rond de oude stad. De toren van de Grote Kerk is voor veel Bredanaars al eeuwen synoniem voor thuiskomen.

Evenementenstad
Breda is Nassaustad bij uitstek; hier vergaarden de voorouders van ons koningshuis hun kapitaal op de landbouwgronden en in het handels- centrum voor de regio West-Brabant. Anno 2014 is de culturele agenda goed gevuld,met het Chassétheater,het nationaal museum voor beeldcultuur MOTI, en een keur aan evenementen. “De roots van dj’s Tiësto en Hardwell liggen hier, maar ook voor hét Jazzfestival, het hippisch evenement Outdoor Brabant en carnaval moet je in onze stad zijn”, zegt de trotse burgemeester. “Net als voor onze keur aan winkels en restau- rants.”

In 2013 won Breda de landelijke Toeristenbelasting Award, omdat de gemeente een aanzienlijk deel van de opbrengst laat terugvloeien naar de toeristensector, om de stad nog aantrekkelijker te maken voor bezoekers.

“Onze Bourgondische leefstijl combineren we met de serieuzere kanten van het leven. Eenmaal hier gevestigd, wil je niet meer weg”, benadrukt Van der Velden. “Er zijn volop kansen om je talenten te ont- wikkelen. Ik denk aan de vele creatieve ondernemers in Breda. Maar ook aan het brede scala aan onderwijs,met onder andere de Nederlandse Hogeschool voor Toerisme, de Avans Hogeschool, en het Institute World Class Maintenance. En van oudsher natuurlijk de opleidingen voor de landmacht.”

Logistieke hotspot
Breda is dichtbij de Randstad en toch goed bereikbaar. Vanuit Rotterdam,Antwerpen en Zeeland leiden snelwegen naar de stad.Van den Velden: “De nieuwe spoorterminal die in 2016 wordt opgeleverd, zal niet alleen een nieuwe icoon zijn, maar ook een populaire halte voor snelle treinen naar de Randstad, België en Frankrijk. Niet voor niets zijn we al meermalen tot logistieke hotspot van Nederland uitgeroepen.”

“Mensen moeten zich welkom voelen in onze stad”, besluit Van der Velden. “Gastvrijheid zit bij Bredanaars in het bloed. En de goede voorzieningen zorgen er voor dat mensen hier graag wonen, werken of op bezoek komen.”