Anno 2014 plukt het bedrijf ook de vruchten van de regio Food- Valley. “Zestig procent van onze business komt uit de food-sector.”

“Onze roots liggen in Nijkerk”, vertelt Bouw. “Mijn opa begon met lijndiensten van en naar het Rotterdamse havengebied. Het was begin jaren dertig. Er kwamen steeds meer transportbewegingen voor goederen die per schip werden aan- en afgevoerd. De afgelopen jaren hebben we ons steeds meer gespecialiseerd in transport en warehousing van wijn en gedistilleerd, maar in die jaren vervoerde mijn grootvader ook al jenever uit Schiedam.”

De strategische ligging, langs de snelwegen A1 en A28, is voor het logistiek centrum het grootste voordeel van Nijkerk, schetst de ondernemer. “We zitten dichtbij de Randstad. Binnen een halfuur ben je in Utrecht, in drie kwartier in Amsterdam, en in een uur à vijf kwartier in Den Haag of Rotterdam. Je bent ook zó in het noorden en zó in het zuiden.”

Agro, food en logistiek
Ook het samenwerkingsverband van acht gemeenten in de regio Food Valley - het gebied tussen Amersfoort en Arnhem - is een pluspunt. Bouw: “Je hebt hier veel kennis en kunde over food, bijvoorbeeld bij de Universiteit van Wageningen, gecombineerd met de aanwezigheid van een keur aan succesvolle agro-, food- en logistiekbedrijven. Daar profiteren wij natuurlijk ook van mee. Maar onze klanten zitten in het hele land. Van het Westland tot aan Zutphen, van Groningen tot Maastricht.”

“Sinds we ons gespecialiseerd hebben in wijn en gedistilleerd - we doen veel van hetzelfde - kiezen steeds meer opdrachtgevers voor ons”, schetst Bouw. “Tot 2012 hebben we alleen maar groei gekend. In 2013 is het even wat minder geweest, maar 2014 belooft opnieuw meer werk voor ons. We gaan zeker weer groeien.”

Vestigingsklimaat
De gemeente Nijkerk geeft aan dat ook andere bedrijven in Nijkerk het ondanks de economische crisis relatief goed doen. Martien Bouw roemt het representatieve industriegebied, waar zijn bedrijf twee grote vestigingen heeft. “Daardoor blijft ons vastgoed waardevast. Naast de centrale ligging heeft Nijkerk de ambitie om te groeien. In combinatie met de Food Valley als centrum voor kennis, business development en innovatie maakt dat Nijkerk tot een ideale vestigingsplaats voor bedrijven. Wij kunnen het weten, want we zitten er al bijna tachtig jaar.”