1. Wenen

Voor velen een verassing, gezien men niet veel eerder gehoord heeft van deze stad als smartcity. Deze stad wordt als innovatief en groen beschouwd waarbij de kwaliteit van leven hoog in het vaandel staat.
 


2. Toronto

De hoogst gewaardeerde stad uit Noord-Amerika en concentreert zich op de overgang naar een koolstofarme-economie. Daarnaast is deze stad begonnen met het gebruik van aardgas uit stortplaatsen, voor het aandrijven van vuilniswagens.


3. Parijs

Europa doet het goed en deze stad wordt hooggewaardeerd onder meer voor het innovatief, groen zijn en het fiets-deel model. Recent heeft de burgemeester een vergelijkbaar model voor kleine auto’s geïntroduceerd.
 


4. New York

Deze stad scoort vooral hoog op alle categorieën naast de kwaliteit van leven. In deze metropool groeit de vraag naar complexe capaciteiten die nodig zijn bij het bouwen van slimme steden. Daarnaast is men bezig met de preventie van branden en de optimalisering van belastingdiensten.
 


5. Londen

De Britse hoofdstad wordt goed erkend voor haar duurzaamheidsinnovaties. De stad zal het centrale middelpunt zijn voor het smart cities onderzoek centrum bij Imperial College dat zich bezig houdt met transport, de overheid, het bedrijfsleven en de academische wereld ter verbetering en innovatie van de stad.
 


6. Tokyo

De eerste Aziatische stad uit de lijst, is met name bezig om de buitenwijken aan te pakken. Hierin zal de focus liggen op eco-woningen inclusief zonnepanelen, accu’s en energie-efficiënte apparaten. Daarnaast is Tokyo gericht op het bevorderen van slimme mobiliteitsoplossingen.
 


7. Berlijn

Deze Duitse stad scoort goed als zijnde innovatief, met hierin een hoge kwaliteit van leven. Samen met Vattenfall en BWM worden in Berlijn auto’s getest op nieuwe technologieën ter bevordering van de duurzame mobiliteit.
 


8. Kopenhagen

Vorig jaar behaalde deze stad de nummer 1 positie als groen zijnde. Daarnaast heeft deze Deense hoofdstad een leidende rol als het gaat om duurzame innovatie. De stad streeft naar koolstofneutraliteit in 2025, en heeft als doelstelling om 40% van de burgers te laten reizen per fiets.
 


9. Hong Kong

Deze stad scoort hoog op veel belangrijke gebieden. Echter blijft de kwaliteit van leven steken. Hong Kong concentreert zich met name op technologieën om en rond de luchthaven en binnen de landbouw supply chain.
 


10. Barcelona

Deze Spaanse stad is een pionier als slimme stad met haar koolstofarme-oplossingen en staat al langer bekend om haar innovatie oplossingen met zonne-energie.